Hostwinds Blog
Zoekresultaten voor:
127.0.0.1, algemeen bekend als "localhost", is een loopback -IP -adres waarmee een lokale machine, zoals een computer of server, met zichzelf kan communiceren zonder een extern netwerk zoals internet te gebruiken.Het valt binnen de IPv4 -klasse van loopback -adressen (127.0.0.0 tot 127.255.255.255) en wordt vaak gebruikt voor het testen en ontwikkelen van lokale omgevingen.
Loopback -interface: Hiermee kan software op de computer met zichzelf communiceren
Lokale communicatie: Alle gegevens die naar 127.0.0.1 worden verzonden, worden teruggekeerd naar dezelfde computer, wat betekent dat het het apparaat nooit verlaat.
Universeel adres: 127.0.0.1 is standaard op alle apparaten met een IPv4 -adres, dus het gebruik ervan zal altijd naar de lokale machine wijzen.
Wanneer een computer datapakketten via internet verzendt met behulp van TCP/IP (de belangrijkste communicatieregels van het web), bevat het een IP -adres om te regelen waar die gegevens naartoe moeten gaan, waardoor het wordt gericht op een ander apparaat in een netwerk (bijvoorbeeld een andere computer ofPrinter) of ergens op internet (bijvoorbeeld een webserver of externe computer).
Wanneer een TCP/IP -applicatie gegevens naar 127.0.0.1 verzendt, weet het dat deze gegevens bedoeld zijn om binnen de computer te blijven.In plaats van het naar het netwerk te verzenden, worden de gegevens omgeleid naar de computer.
Hier is een eenvoudige uitsplitsing van hoe TCP/IP gegevens behandelt die naar het loopback -adres worden verzonden (127.0.0.1):
Identificatie van het loopback -adres: Wanneer gegevens worden gericht op 127.0.0.1, herkent de TCP/IP -stapel in de computer dit als een speciaal adres dat is bedoeld voor interne communicatie binnen de computer.
De gegevens omleiden: In plaats van de datapakketten naar het netwerk te verzenden, stuurt TCP/IP ze om terug naar de eigen TCP/IP -stack van de computer, waardoor de gegevens effectief naar zichzelf worden ingesneden.
Levering aan de juiste toepassing: De pakketten worden vervolgens opnieuw samengesteld in het volledige bericht en naar de juiste toepassing op de computer gericht, op basis van het poortnummer dat in de gegevens is opgenomen.
Hoewel het kerndoel van 127.0.0.1 is om een computer in staat te stellen lokale applicatiegegevens weer te geven zonder een externe netwerkverbinding nodig te hebben, is het loopback -adres ook nuttig bij webontwikkeling en serverbeheer.
Lokale ontwikkelingsomgeving: Webontwikkelaars gebruiken vaak 127.0.0.1 om een website op hun lokale machine te hosten voordat ze deze op een live server implementeren, waardoor ze dingen kunnen testen in een omgeving die de live server nabootst.
Servertests: Wanneer Een webserver configureren, met behulp van 127.0.0.1, laten beheerders de functionaliteit van de server te testen zonder de site bloot te stellen aan internet.Bijvoorbeeld, controleren of Apache of Nginx inhoud correct serveert van localhost.
Beveiliging: Door bepaalde services te configureren om alleen te binden aan 127.0.0.1, kunt u de toegang tot die services beperken, zodat ze alleen toegankelijk zijn vanaf de lokale machine.Dit is met name handig voor databaseservers zoals MySQL of MariaDB, die niet direct toegankelijk mogen zijn vanaf internet.
cpanel/whm: Voor hostingomgevingen die CPanel of WHM (Web Host Manager) gebruiken, wordt 127.0.0.1 vaak verwezen in configuratiebestanden en scripts om naar de lokale server te verwijzen.CPanel kan bijvoorbeeld gebruiken 'localhost'Als de standaard databasehost, wat betekent dat de server verbinding maakt met de MySQL -database op dezelfde machine.
Alle gegevens die via TCP/IP naar een IP -adres worden verzonden, bevatten iets dat een "poortnummer" - Poorten zijn als kanalen of mailboxen die de gegevens naar de juiste applicatie sturen op een lokale machine (computer, webserver, enz.). Ze zijn toegevoegd aan het einde van een IP -adres en meestal automatisch toegewezen door een applicatie, maarkan ook handmatig worden geconfigureerd.
Het gebruik van poortnummers met het loopback -adres kan erg handig zijn om te communiceren met specifieke toepassingen op een lokale machine.
Bij het lokaal testen van een webserver kan je bijvoorbeeld toegang krijgen tot 127.0.0.1:8080, waar 8080 het poortnummer is.
Het loopback -adres is specifiek ontworpen voor lokale communicatie op de hostmachine en is niet toegankelijk van buiten het netwerk.Dit is de reden waarom gebruikers van externe geen toegang hebben tot localhost -applicaties met behulp van het loopback -adres.
Netwerkisolatie: Het loopback -adres kan alleen door de lokale machine worden gebruikt om met zichzelf te communiceren.Het is niet zichtbaar op het netwerk en verschijnt niet op netwerkinterfaces, dus externe gebruikers kunnen geen applicaties bereiken die aan dit adres zijn gebonden.
Routing en firewalls: Netwerkrouters en firewalls zijn ingesteld om eventuele externe pogingen om toegang te krijgen tot het loopback -adres te blokkeren, waardoor gegevenspakketten met het 127.0.0.1 -adres in de lokale machine worden bewaard en niet elders worden doorgestuurd.
Lokale systeemgrenzen: Toepassingen die het loopback -adres gebruiken, zijn alleen toegankelijk via de machine waarop ze worden uitgevoerd.Elke verbindingspogingen van buitenaf zullen niet slagen omdat het verzoek de lokale computer nooit verlaat.
Het gehele bereik van IPv4 -loopback -adressen gaat van 127.0.0.0 naar 127.255.255.255.Hoewel 127.0.0.1 het meest genoemde en veel gebruikte loopback -adres is, kunnen andere adressen in dit bereik ook worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het isoleren van verschillende services en applicaties, interne netwerkapparaattests en het beheren van intern verkeer.
U kunt bijvoorbeeld toepassingen isoleren voor het testen en debuggen door ze hun eigen adressen toe te wijzen, zoals 127.0.0.2 of 127.0.0.3.
IPv6 heeft ook een loopback -adres.Het wordt vaak gezien geschreven als :: 1, wat steno is.De '::' in IPv6 -adressen betekent een reeks nullen, dus het volledige adres in de uitgebreide vorm is 0000: 0000: 0000: 0000: 0000: 0000: 0000: 0001.
Hoewel IPv4 een reeks loopback IP -adressen biedt, heeft IPv6 alleen :: 1 voor toegang tot de localhost.
Het localhost -lusback -adres is toegankelijk via de opdrachtregel of via een webbrowser.Beide wegen bieden toegang tot applicaties die op de lokale machine worden uitgevoerd, maar u zult merken dat hun tools en interfaces verschillen.
Notitie: Voordat u de browser gebruikt of 'krullen'Opdracht Zorg ervoor dat de webserver of applicatie die u probeert te openen, actief is.Als dit niet het geval is, heb je er geen toegang toe.
Stap 1: Open uw webbrowser
U kunt elke webbrowser zoals Chrome, Firefox of Edge gebruiken.
Stap 2: Voer de URL in
Typ in de browser -adresbalk 'http://localhost' of 'http://127.0.0.1'En druk Enter.Beide adressen verwijzen naar uw lokale machine en vullen dezelfde gegevens op.
Poortnummer (indien nodig): Als uw applicatie of server op een specifieke poort wordt uitgevoerd (anders dan de standaardpoort 80 voor HTTP), moet u het poortnummer in de URL opnemen.Als uw server bijvoorbeeld op poort 8080 wordt uitgevoerd, zou u invoeren 'http://localhost:8080' of 'http://127.0.0.1:8080'.
Stap 1: Open een opdrachtregelinterface
Aan ramen, Open Command Prompt (CMD) of PowerShell.
Aan macos of Linux, open terminal.
Stap 2: Voer de opdracht 'krul' uit
Type 'Curl localhost' of 'Curl 127.0.0.1'En druk Enter.
Voor IPv6, type 'Curl :: 1'En druk Enter.
Bonus: Je kunt ook gebruiken 'ping'Commando met het loopback -adres om netwerkconnectiviteit te testen ('ping localhost' en 'Ping 127.0.0.1')
Geschreven door Hostwinds Team / augustus 14, 2024